Nieuws

29 juni 2010 14:12

Huize Maas heeft state of the art geluidssysteem

Sinds kort heeft Huize Maas een gloednieuw geluidssysteem. Als eerste club in Noord- en Oost-Nederland heeft Huize Maas het befaamde Funktion One systeem in huis gehaald. Het systeem is in Engeland ontworpen en is daar ook handmatig gefabriceerd. Voor Huize Maas is het zo aangepast aan de zaal dat de muziek over het hele gewenste spectrum de gewenste geluidsdruk kan weergeven; met minimale vervorming en met maximale dynamiek.

4s

In Huize Maas wordt gebruik gemaakt van zes Resolution 4S speakers. De Resolution 4S is een systeem dat zich al in vele clubs over de wereld bewezen heeft. Om het systeem aan de zaal van Huize Maas aan te passen, is in Huize Maas (als eerste in de Benelux) gekozen voor een verticale oriëntatie van het hoofdsysteem. Aan de achterzijde zijn daarbij twee rear-fills geplaatst die zorgen voor het ruimtelijke gevoel, de surround effecten. Voor (live-)optredens waar dit niet gewenst is, kunnen deze rear-fills uitgeschakeld worden.

218

De laagsectie in Huize Maas bestaat aan beide kanten uit de wereldbefaamde combinatie van 2x F218 bass en 1x IB218 infrabass. Hierbij zorgt de dubbele F218 voor de 'punch', de klap op de borst. En de IB218 voor de zware diepe laag dat de onderbuik 'streelt'.

In Huize Maas wordt ook als eerste club in Nederland gebruik gemaakt van FFA versterking voor het complete systeem. Deze versterkers zijn uitermate krachtig en transparant. Bovendien 'controleren' ze het systeem beter dan ieder andere versterker; hierdoor blijft het geluid gecontroleerd, gedetailleerd en prettig aanhoren.

Als laatste is er ook een dynamic control aangebracht. Geluid of beter gezegd het menselijke gehoor heeft de eigenschap niet lineair te zijn. Bij hogere volumes nemen we het geluid op een andere manier waar. In Huize Maas zal daarom P&B Audio's dynamic control geïmplementeerd worden. Dit zorgt ervoor dat het geluid prettig blijft klinken. En heeft als groot pluspunt dat overenthousiaste DJ’s gecorrigeerd worden.

Samenvattend heeft Huize Maas nu een state of the art geluidssysteem.


Realisatie: infinite MEDIA