Nieuws

9 januari 2014 16:47

Grote zaal Huize Maas 1 februari weer open!

Er zit schot in de wederopbouw van het vorig jaar door brand getroffen Huize Maas te Groningen. De brand ontstond in de avond van 11 september door kortsluiting en hield flink huis, wat resulteerde in een sluiting van bijna een half jaar en een tonnen kostende verbouwing.

Het heeft lang geduurd voordat de herbouw van de zaal kon beginnen. Om het pand volledig rook- en roetvrij te krijgen moest veel meer worden gesloopt dan in eerste instantie werd gedacht. Inmiddels is de herbouw van de grote zaal in het eindstadium. De zaal is volledig gestript, het plafond is een stuk hoger en het wordt hipper en moderner ingericht, zonder het klassieke gevoel van Huize Maas hierbij uit het oog te verliezen. Jan Zwaving, eigenaar van Huize Maas, zegt dat de grote zaal op zaterdag 1 februari, na een maanden lange verbouwing, haar deuren weer opent.

De heropening van Huize Maas wordt zaterdag 1 februari 2014 feestelijk gevierd met diverse acts gedurende de dag en nacht. Vanaf 12.00 uur is de toegang gratis en treden er diverse dj’s en live acts op, waaronder het Groningse Rocknrolla Soundsystem en Swoolish. Verder staan er optredens gepland van zangeres Judith Peeters en de Nachtburgemeester van Groningen, Chris Garrit.

Het nachtprogramma is gereserveerd voor het nieuwe deep house en techno evenement “tisWatt”. Voor de opening wordt gelijk groots uitgepakt met de Duitse DJ David August. De dj en producer, die in het dagelijks leven luistert naar de naam David Nattkemper, heeft met zijn 22 jaar een muzikale carrière waar menig dj van droomt en zal voor het eerst een optreden in Groningen geven.

Programma:

12.00: Zaal open
13.00: Rocknrolla Soundsystem
17.00: Judith Peeters
19.00: Swoolish
22.00: Zaal sluit
23.00: TisWatt met David August (DE)


Realisatie: infinite MEDIA